Diagnose allergie
Hoe kan je zelf meehelpen aan een goede diagnosestelling?
Een diagnose stellen is niet altijd eenvoudig. In eerste instantie kom je bij je huisarts terecht. Hij/zij zal beginnen met een goede ondervraging (anamnese). De arts kan je vragen gedurende een bepaalde periode een dagboek bij te houden met daarin de nauwkeurige beschrijving van:
je slaap-, leef- en werkmilieu (wat staat er allemaal in deze ruimten, bv veel meubels, veel boeken, veel pluchen speelgoed, …)
je nevenactiviteiten (waar, hoelang en in welke omgeving doe je welke activiteit, ...)
je voedingsgewoonten (wat eet je, wanneer en hoeveel, samenstelling van de maaltijden, welke ingrediënten zitten er in de producten die je gebruikt, ...)
welke klachten heb je en wanneer treden ze op, hoelang duren ze en hoe hevig zijn de klachten, ...
Na de interpretatie van deze gegevens kan de arts een gericht bloedonderzoek en/of huidtesten aanvragen.
Je huisarts zal je vaak doorverwijzen naar een specialist met kennis en ervaring op het gebied van allergie zoals een pneumoloog (longarts), een allergoloog (allergiearts), een dermatoloog (huidarts), een NKO arts (neus-keel-oorarts), een pediater (kinderarts), …. Je huisarts krijgt hiervan een verslag. Dit verslag kan je best samen met je huisarts bespreken.
Meer informatie vind u in onze .
De informatie uit onze folders mag enkel overgenomen worden voor informatieve doeleinden mits bronvermelding. Commerciële doeleinden zijn verboden.
Vragen? Contacteer ons