POSTERS MET LESVERLOOP

POSTERS MET LESVERLOOP

Ongeveer 10 tot 15 procent van de kinderen heeft astma. Meer dan 25% heeft een allergie. Vooral voor voedsel, pollen en huisstofmijt. 

Als kinderen met astma en allergie voldoende begrip krijgen van leerkrachten die begrijpen wat de ziekte is en openstaan voor de maatregelen die bij een doeltreffende aanpak horen dan hebben ze minder klachten en presteren ze beter op school.

De meeste kinderen met astma kunnen een normaal leven leiden. Sommigen doen zelf aan topsport. Een normaal leven leiden is wat deze kinderen willen. Maar regelmatig worden ze geconfronteerd met onbegrip. Als ze iets doen om hun ongemakken te beperken wordt hen gezegd dat ze overdrijven of aandacht willen trekken. Dit is meestal niet het geval.

Om u als leerkracht te helpen astma en allergie in de klas uit te leggen hebben we per graad een poster ontwikkelt meer lesverloop. De posters en het lesverloop werden ontwikkeld in samenwerking met Uitgeverij Averbode en werden reeds eerder gepubliceerd in Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland.

Wil ge meer informatie over astma en allergie bij kinderen. Lees dan zeker onze folders Astma en Allergie bij kinderen - Astma bij schoolkinderen - Gezond schoolklimaat - Open luchtwegen op school


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x